Schrijven, bloggen, journaling

Schrijven, bloggen, journaling

Vandaag wil ik met jullie delen waarom ik deze blog heb.

Ik hou erg van lezen, maar ook van schrijven. Ik heb vele gedichten en korte verhalen geschreven. En ik hoop altijd nog een boek uit te brengen. Maar om een boek te publiceren, maar je wel woorden op papier staan. Vandaar dat ik mezelf wil uitdagen meer te schrijven.

Ook vind ik het leuk om kennis te delen. Een van de manieren hiervoor is bloggen.

Zoals eerder gezegd ben ik niet zo van de vaste routines, maar mijzelf uitdagen vind ik wel leuk.

Sinds een jaar ongeveer ben ik weer een dagboek bij gaan houden. Van mij afschrijven, gedachten op een rijtje krijgen en loslaten. Het helpt mij enorm. Soms schrijf ik een beetje, soms een paar dagen niet. Soms schrijf ik veel en zelfs een paar keer op dezelfde dag. Het heeft mij inzichten, helderheid en rust gebracht. Vroeger hield ik een dagboek bij, maar echt consequent was ik niet, waardoor het meer een last voelde dan een toegevoegde waarde. Schrijven kan (ook) therapeutisch zijn. Helend. Verhelderend. Vandaar dat ik ook schrijven combineer in mijn online programma.

In de afgelopen jaren heb ik een aantal mooie reizen mogen maken, waaronder een 5 weekse fietstocht naar Santiago de Compostella, Spanje. Ook toen hield ik een dagboekje bij. Meer een reisdagboek. Hoeveel kilometer gefietst die dag, in welke plaats beland voor de camping, het weer die dag, nog bijzonderheden. Erg leuk om te doen! En een fantastische reis. Mooie herinneringen, die ik kan teruglezen in het reisdagboekje.

Op de website van mijn bedrijf New-Label (waar Herstart Jezelf onderdeel van is) kun je blogs vinden die ik al eerder schreef. Sommigen zijn erg goed gelezen, sommigen amper. Ik hou dus van schrijven, maar ben geen schrijf- of blogexpert.

De laatste tijd heb ik mijzelf een nieuwe uitdaging gegeven: Morning Pages. Iedere ochtend 4 pagina’s schrijven in mijn dagboek. Proberen echt de 4 pagina’s te halen. Blijkbaar bedacht door Julia Cameron* en blijkbaar zijn het 3 pagina’s. Maar goed, ik probeer dus 4 pagina’s iedere ochtend. Dit doe ik pas sinds kort; ik hou jullie op de hoogte. Het is geen straf; als ik het een keer een ochtend vergeet, dan sla ik mezelf niet op de kop. Dan was op dat moment mijn prioriteit iets anders. Vandaag zijn mijn 4 pagina’s in mijn dagboek in ieder geval weer gelukt.

Doel: lekker veel schrijven. En nu dus ook delen. Ik hoor graag wat je van mijn blog vindt!

 

 

*Gebruik je deze link, dan krijg ik een klein percentage van de opbrengst, maar het kost jou niets extra’s! Alvast bedankt.