Mijn 5 favoriete quotes

Mijn 5 favoriete quotes

Vandaag wil ik graag mijn favoriete quotes met jullie delen.

Quotes zijn een soort van geheugensteuntjes of geven je inzichten. Of bevatten simpelweg een kern van waarheid.

Soms zijn quotes echte diamantjes of kunst met woorden. Sommigen zijn zo simpel, maar o zo waar.

 

#1 Ik ben best flexibel, als ik het maar ruim van te voren weet.

Een quote van mijzelf, waarin veel mensen zich in herkennen. Als iets verandert of als iets niet gaat zoals je verwacht, is het even schakelen. In sollicitatiegesprekken vragen ze soms of je flexibel bent. Ja, maar ik vind het anders als het last-minute of adhoc is. Duidelijkheid staat los van flexibel zijn. En ik vind niet anderen van je kunnen verwachten dat jij je helemaal planning ter plekke omgooit als ze dat vragen. Flexibiliteit vraagt van beide partijen wat. Vraag je om flexibiliteit, realiseer je dan wat dat met een ander doet en geef de ander tijd om even aan het idee te wennen. Word er van je gevraagd om flexibel te zijn, neem dan even de tijd om te kijken of het realistisch is, of je het waar kunt maken en wat de gevolgen (kunnen) zijn.

 

#2 The older I get, the more I understand that it’s okay to live a life others don’t understand.

Een mooie, inspirerende quote. Anderen zullen je nooit helemaal begrijpen. En dat is ok. Het is een inzicht die er voor kan zorgen dat je realiseert en respecteert dat mensen elkaar nooit helemaal zullen begrijpen. Je kunt immers niet andermans gedachten lezen, je hebt niet meegemaakt wat de ander heeft meegemaakt, je weet niet wat de beweegredenen van anderen zijn. Wel kunnen we ons proberen in te leven en accepteren dat iedereen anders is.

 

#3 People will judge you no matter what you do, so might as well do what you want.

Een quote die ik voor mezelf af en toe moet herhalen. Mensen oordelen toch. Je kunt het niet goed doen bij anderen. Wat je ook doet. De waardering of erkenning van anderen heb je ook niet nodig om gelukkig te zijn. Ga hier ook niet op wachten, maar kies het pad dat jou gelukkig maakt en laat los wat anderen ervan vinden.

 

#4 Een boom groeit niet door aan de takken te trekken.

Hoe graag ik soms wil dat iemand anders verandert, het beste uit zichzelf haalt of doet wat ik wil, de invloed die je hebt op een ander is beperkt. Mijn grootste inzicht van 2017: trekken aan de takken helpt niet. Ruimte geven wel. En je kunt anderen niet veranderen, alleen hoe je met ze omgaat en hoe jij met de situatie omgaat. Loslaten dus. Richten op jouw eigen proces en op jouw eigen ontwikkeling. En niet vergeten om te zorgen voor jouw eigen ‘boom’ en eigen weg.

 

#5 Als je veel tegenwind hebt, dan fiets je misschien de verkeerde kant op.

Het hoeft niet altijd de moeilijkste weg te zijn, de weg met de meeste weerstand, de weg met de meeste strijd. Soms is het waard om ergens voor te strijden. En soms is het ok om het op te geven, te stoppen, los te laten en een andere weg in te slaan. Het leven is geen strijd. Balans tussen jezelf uitdagen en lief zijn voor jezelf. Het is makkelijker gezegd dat gedaan. En eenmaal de balans gevonden, is geen garantie dat deze balans blijft.

 

Wat is jouw favoriete quote? Of waar heb je het meeste aan gehad?